WIE ZIJN WIJ

“From here to …..?” is het motto van onze reis. Eigenlijk is “onze reis” geen correcte omschrijving, want we bedoelen eigenlijk alle reizen, die we de komende jaren nog hopen te maken. Lang hebben we dan ook over een motto nagedacht, vele zijn de revue gepasseerd zoals “Achterhoekers on tour” of “Around the world in 10 years” , maar uiteindelijke is het “From here to …?“ geworden. Aan de ene kant komt hierin tot uitdrukking, dat we wel weten waar we nu zijn, maar niet waar we in de toekomst zullen zijn. Aan de andere kant refereert het aan de titel van een (voor ouderen) bekende film “From here to eternity”, waarmee we tot uitdrukking willen brengen, dat we met deze vorm van reizen net zo lang willen doorgaan als ons gegeven is. Dat klinkt dramatisch maar zo is het niet bedoeld. Heel simpel gesteld: we beginnen aan iets waarvan we nu nog niet weten of het ons gaat bevallen. Dus dat zou een reden kunnen zijn om ermee te stoppen. Verder zijn we niet zo piep meer en zou het zomaar kunnen, dat bij een van ons de gezondheid het laat afweten. Ook dan eindigt “deze reis”. Maar vooralsnog maken wij plannen, grootse plannen. Zoals James Dean gezegd schijnt te hebben:”Dream as if you’ll live forever, live as if you’ll die today”.

Wat zijn dan die plannen, vraag je je misschien af? Wel het idee is het volgende. De winters in Nederland bevallen ons met het klimmen der jaren steeds minder. Daaruit is het idee geboren om een tweede huis te kopen. Niet een huis in Spanje, Zuid-Afrika of Chili(onze favoriet), maar een huis, dat ons veel bewegingsvrijheid biedt, een huis op vier wielen. Dat is dus de MAN geworden. Met die auto gaan we reizen in regio’s waar het zomer is. Of waar het in ieder geval qua temperatuur goed toeven is. Ieder najaar trekken we de deur van ons eerste huis dicht om eerst in het voorjaar weer terug te keren. Tussendoor komen we rond de feestdagen aan het eind van het jaar een maandje thuis. We laten onze auto dan achter, waar we op dat moment zijn. Dat doen we ook, als we eind maart begin april weer terugvliegen naar Nederland om in september onze reis weer te vervolgen.

Dat ons eerste doel Afrika is geworden, heeft ook een voorgeschiedenis. In 2009 hadden we ons ingeschreven voor een rally voor 4WD’s van Londen naar Kaapstad. Toen dat gaandeweg steeds meer begon te lijken op een Parijs-Dakar-rally zijn wij afgehaakt en besloten we om het op eigen houtje te gaan doen. Aanvankelijk zouden we de reis doen met een Toyota Landcruiser(4WD, betrouwbaar). Zo eentje met een tent op het dak. Dat idee veranderde weer naar de tot camper omgebouwde Fiat Ducato bus(enig comfort aan boord) om uiteindelijk dus bij de MAN 8.136 te eindigen(betrouwbaar, 4WD en comfort). Veranderde het soort voertuig in de loop van de tijd een paar keer, ons eerste doel bleef hetzelfde: Afrika. En dat is waar deze site begint.

WIE ZIJN WIJ?

 

Wil Kruis

Wil Kruis

Mijn wieg stond in Nijmegen, waar ik op 28 december 1945 het eerste levenslicht heb aanschouwd. In 1967 ben ik naar Winterswijk verhuisd. Als moeder van twee kinderen, heb ik mij vooral bezig gehouden met het in goede banen leiden van de huishouding

 

 

 

 

Gerard Rooks

Gerard Rooks

Op 28 april 1945 ben ik geboren in Winterswijk. Na mijn diensttijd ben ik naar Den Haag verhuisd om de eerste stappen te zetten in de automatisering. In 1996 werd ik door mijn toenmalige werkgever, Computer Management Group (CMG), gevraagd om een vestiging op te starten in Nashua, New Hampshire, USA.

 

 

 

We hadden elkaar net leren kennen en samen zijn wij toen aan dat avontuur begonnen. Veel hebben we in die twee jaar meegemaakt.

In 1998 zijn weer teruggekeerd in Nederland en zijn we gaan samenwonen in Winterswijk, alwaar we nu nog wonen.

 

We hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen.

In 2000 werd het mogelijk om vroegtijdig te stoppen met werken. Reisden we voordien al veel, dat gaf ons de mogelijkheid om nog vaker en langer op pad te gaan. Soms georganiseerd, maar als het even kon, door het huren van een auto of camper om het betreffende land op ons eigen tempo te verkennen. Hieronder zien jullie een overzicht van de landen, die we bezocht hebben; soms maar een klein stukje (Brazilië, Rusland), vaak een behoorlijk deel.

 

Winterswijk, september 2011, bijgewerkt juli 2014

 

 

overzicht bezochte landen