You are here: Home > Voorbereidingen > Goed bezocht Open Huis

Goed bezocht Open Huis

Gezegend door een heerlijk zonnetje, was het afgelopen zaterdag een komen en gaan van familie, vrienden en kennissen. Gelukkig kwam men goed gedoseerd over de hele middag, zodat er geen congesties ontstonden. De ah’s en oh’s waren niet van de lucht, want ook al behoort een M.A.N. 8.136 zeker niet tot de grotere vrachtauto’s, indrukwekkend is hij wel. Iedere keer weer blijkt, dat het bekijken van een foto niet die impact heeft, dan zelf de auto in volle glorie te aanschouwen. Veel van wat we onderweg aan boord hebben, hadden we uitgestald, zodat iedereen een goede indruk kreeg van de uitrusting. Daarmee groeide ook het vertrouwen bij de twijfelaars, dat het aan de voorbereiding niet zal liggen.

Zondag hebben we ook nog de vorige eigenaren, Wim Muller en Nita Scheepers, op bezoek gehad. Dat heeft weer vele nuttige tips opgeleverd, waarmee we ongetwijfeld ons voordeel gaan doen. De ervaring, die zij in 11 maanden hebben opgedaan in Afrika, juist ook met deze auto, zijn voor ons van grote waarde. Eigenlijk kwamen we tijd te kort, maar ze hebben beloofd, dat wij altijd aan de bel mogen trekken. En dat is ook een geruststellende gedachte.

Deze week dient om nu alles een plaatsje in de auto te gaan geven, nog wat kleine voorzieningen aan te brengen en dan breekt op zondag 18 september om 09.00 uur uur U aan. We hebben begrepen, dat we niet helemaal met stille trom gaan vertrekken!

21 Responses to “Goed bezocht Open Huis”

 1. Bregje schreef:

  He Gerard en Wil,

  Dat ziet er aardig indrukwekkend uit! Helaas kon ik zondag de MAN niet in levende lijven ontmoeten, maar op de foto ziet hij er ook aardig gaaf uit!

  Groetjes Bregje

  PS; mooie site, ik ga elke dag kijken!

  • Gerard schreef:

   Hoi Bregje,

   Dank je voor de complimenten. Inderdaad jammer, dat je de MAN niet kon bekijken, maar waarom komen jullie hem tzt niet “ergens in Afrika” ekijken?

   Groetjes

   Wil en Gerard

 2. Annemieke Kreiter schreef:

  Beste Gerard en Wil,
  Via Michele Ruyten kreeg ik een mailtje dat we jullie MAN mogen bewonderen. Michele had in eerste instantie gedacht dat dit een oude LandRover ambulance was, zoals wij hebben. Het heeft voor ons dus geen zin om de truck te bekijken om ideen op te doen over de indeling etc. We moeten nog met de ‘verbouwing’ beginnen. Op de foto’s ziet jullie ‘huis’ er prachtig uit. Jullie hebben ook een leuke, aantrekkelijke site. Leuk hoor en wat een avontuur!! Afgelopen november hebben wij zelf in een oude Volvo westelijk Africa onveilig gemaakt in het kader van de Amsterdam- Dakar challenge. Een geweldig avontuur. Mochten jullie nog tips willen over mooie, leuke campings aldaar dan kunnen jullie altijd contact opnemen! Ons reisdoel met de LandRover wordt Mongolie.
  Voor nu een mooie, veilige reis en ik ga jullie volgen!
  Hartelijke groet, Annemieke

  • Gerard schreef:

   Hallo Annemieke,

   Uiteraard zijn wij zeer geïnteresseerd in informatie over de route, campings e.d. Dus jullie tips zijn meer dan welkom.
   Mongolie wordt ongetwijfeld ook een mooi avontuur, zeker als je van de weidsheid van dat land houd. De uitgestrektheid en leegte is enorm. Wij zijn daar een paar jaar geleden geweest.
   Veel succes met de voorbereidingen.

   Groet

   Gerard

  • Gerard schreef:

   Beste Annemieke,

   Zou je rechtstreeks naar mijn emailadres (gerard@knak.nl) je tips kunnen doorgeven over goede campings op weg naar Dakar?

   Groetjes

   Gerard

 3. Desiree schreef:

  Nou Gerard en Wil, jeetje wat een reis gaan jullie maken.
  Ik heb de truck nog niet gezien maar zo te horen gaan jullie het wel overleven.

  Het zal fijn zijn als we vlgd jaar als jullie weer terug zijn weer gezellig een wijntje kunnen drinken zoals we nu op dit moment hier thuis aan het doen zijn,

  We wensen jullie een hele goede. mooie, indrukwekkende reis. Maar kom vooral weer heel terug.

  Wij zullen jullie via deze site beslist volgen.
  liefs
  Rene en Desiree

 4. Gerard schreef:

  Beste Rene en Desiree,

  Hartelijk dank voor de goede wensen. De wijn was weer voortreffelijk en zoals altijd kende de gezelligheid weer eens geen tijd.Volgend jaar komen we beslist weer op herhaling! Tot dan.

  Groetjes

  Wil en Gerard

 5. Ida Meerdink schreef:

  Lieve Wil en Gerard;….

  ik wens jullie enorm veel plezier tijdens deze reis.
  Geniet van al het moois dat op jullie pad komt!!

  We zien elkaar weer…. warme groeten van mij
  Ida

  • Gerard schreef:

   Hallo Ida,

   Hartelijk dank voor je lieve wensen. Voorlopig voor ons geen Borrel-nood. Misschien nog in december als we weer voor een maandje thuis komen. En anders … gaat het nog een tijdje duren.

   Groetjes

   Wil en Gerard

 6. Mariska en Jan schreef:

  Hallo Gerard en Wil,

  Via de site van Gerard en Marlous kwamen we op jullie site terecht.
  Wij reizen in dezelfde richting als jullie. Wellicht handig om contact te houden over de te reizen route en situaties van wegen e.d. We zitten nu in Marokko (al weer vier maanden, het bevalt ons hier) en reizen over +/- 3 weken Mauritanië in.
  Wie weet treffen we elkaar nog ergens.

  Groeten en veel reisplezier,

  Mariska en Jan
  http://www.travel2survive.com

  • Gerard schreef:

   Hallo Mariska en Jan,

   Dat lijkt ons een goed idee om contact te houden. Wij reizen relatief snel richting Marokko, maar het zal wel oktober worden voordat we daar voet aan land zetten. In Marokko zal ons tempo vooral bepaald worden door het weer. Omdat we een paar jaar geleden al een rondreis door Marokko gemaakt hebben, zullen we niet veel tijd aan sightseeing besteden, maar willen we wel lekker relaxen. Maar vroeg of laat zullen we elkaar zeker treffen.

   Groetjes

   Wil en Gerard

 7. jeannette schreef:

  lieve wil en gerard,
  ik wens jullie een fijne tijd in de komende maanden, aan de uitrusting zal het niet liggen, wat een indrukwekkend voertuig!!
  geniet en kom weer veilig thuis.
  liefs jeannette

  • Gerard schreef:

   Hi Jeannette,

   Wij hebben het zeer op prijs gesteld, dat je ook de moeite hebt genomen om ons “2e huis” te komen bekijken.
   We houden je op de hoogte!

   Groetjes

   Wil en Gerard

 8. Saskia Grotenhuis schreef:

  Mooie site om mensen te laten delen in jullie belevenissen. Heerlijk om dit te kunnen doen . Geniet ervan! Tot gauw, Saskia

 9. Dick van rij schreef:

  Hallo jonglui wat leuk om jullie te volgen!kijk uit naar de nieuwsbrieven. Gerard heb je misschien tijd en zin om onze flavio briatore te zijn tijdens de ar tic circle 24hours? We zoeken nog iemand met een race hart en verstand van endurance het vind plaats rond de 22e juni 2012 in ma i rona 20km onder de poolcirkel.

  Heel veel geluk en plezier tijdens jullie reis
  Huts Dick Jacques en fleur

 10. Gerard en Marlous schreef:

  Hallo Wil en Gerard,
  wat leuk om te horen dat jullie dat jullie nu ook onderweg zijn!
  Lijkt ons hardstikke leuk om elkaar ergens onderweg te treffen. We wensen jullie een geweldige reis toe. Ik voeg jullie site vanmiddag toe aan onze links. Wij zitten nu in Bamako. Het visum voor mauritanie is vanuit Mali wat lastig te krijgen. Waarschijnlijk kost het een ruime week. Daarna gaan we via Mauritanie en Westelijk Sahara naar Marokko.
  groeten, Gerard en Marlous
  http://www.RondjeAfrika.nl

  • Gerard schreef:

   Hallo Gerard en Marlous,

   Dan kruisen onze wegen zich onherroepelijk. Wij zijn vandaag (zondag) aan de Spaanse kust aangekomen, niet ver van Algecerias. Hier blijven we nog 3 a 4 dagen om dan vervolgens de oversteek naar Marokko te maken. Zo lang als het weer goed is, zakken we dan op ons gemak af. We zullen zeker een paar weken in Marokko verblijven.
   We houden contact!

   Groeten

   Wil en Gerard

   • Gerard en Marlous schreef:

    wij vroegen ons af of jullie telefoonnummer die je meehebt degene is die eindigt op de nummers 56?
    In dat geval dan sturen we jullie wel een sms-je als we in de buurt van Marokko komen.
    groetjes Marlous

    • Gerard schreef:

     Hallo Marlous,

     Dat telefoonnummer is correct. Wij zijn nu in Marrakech. Vrijdag rijden we naar de kust en zoeken een camping bij Agadir. Daar blijven we nog een weekje als het weer goed is, voordat we verder naar het zuiden afzakken.
     We zien jullie sms met heel veel belangstelling tegemoet.

     Groetjes

     Gerard

 11. andre en ineke winkel schreef:

  hi wil en gerard
  nou jullie zijn mooi onderweg
  wij moeten nog twee weekjes wachten
  ik neem aan dat tot nu toe alles goed verloopt en de mann geen kuren vertoont
  is wel een ander race tempo dan wat je gewent bent 🙂
  take your time en geniet er samen van groetjes uit een zonnig Almelo

  ps bij ineke was niets blaauw geworden!!!!

Laat een reactie achter