You are here: Home > Voorbereidingen > ’t Is weer voorbij die mooie zomer …

’t Is weer voorbij die mooie zomer …

“’t Is weer voorbij die mooie zomer, die zomer die begon zowat in mei”, zo zong Gerard Cox het jaren geleden al en zo zouden wij het anno 2013 ook wel kunnen zingen.

Zomer

Zomer

“Maandenlang hebben we er naar uitgekeken”, zo vervolgt hij. Ook dat is

treffend verwoord, maar in 2013 begon de zomer zeker niet in mei. Toen we hem echter kregen, ja, toen werd het ook een zomer die de recordboeken van de meteorologen in zou gaan. Onze standaard Afrika-outfit, T-shirt, korte broek en teenslippers, konden weer tevoorschijn gehaald worden. En op het moment van dit schrijven ziet het er nog steeds goed uit.

Het zomerreces is voorbij gevlogen; het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat als je ouder wordt. Of komt het omdat we eigenlijk alleen maar met leuke dingen bezig zijn? Want één ding is zeker: we hebben bepaald niet stilgezeten. Allereerst hebben we ons natuurlijk snel naar Den Haag gespoed, waar ons jongste kleinkind twee maanden eerder het eerste levenslicht had aanschouwd. 30 April hebben we op gepaste wijze gevierd, zoals we dat ook in voorgaande jaren met Koninginnedag gewend waren. Van de kroning heeft schrijver dezes pas iets gezien, tijdens het concert van Andé Rieu op het Vrijthof in Maastricht, als verjaardagscadeau aangeboden aan zijn geliefde. Kennelijk vond André, dat hij het feest van 30 april nog eens dunnetjes moest overdoen, dus vergastte hij ons op veel geleuter en onverwachte gasten waaronder André van Duyn en Jermaine Jackson met als uitsmijter Trini Lopez. Wie? Trini Lopez, je weet wel, die van “If I had a Hammer”. O, die! Leeft die dan nog ….? Niet bepaald artiesten, die je in een avondje “Wenen” verwacht. Zelfs het Wilhelmus werd ten gehore gebracht! De vele aanwezige buitenlanders wisten niet hoe ze het hadden, toen al die Nederlanders plots gingen staan! Het was bepaald niet, wat we ons hadden voorgesteld van een concert van Rieu.

Mooie asfaltwegen in Luxemburg

Mooie asfaltwegen in Luxemburg

Met een clubje Mazda MX5 enthousiastelingen hebben we weer een heerlijk weekje doorgebracht in Luxemburg. Wat een genot om over fraai geasfalteerde wegen door een mooi

The Monuments Man

The Monuments Man

landschap te zoeven om daarna ’s avonds gezellig bijeen te zijn. Met weer een andere vriendengroep hebben we een mooie toer naar Engeland gemaakt, waar we zowaar (bijna) Mr Nespresso himself in levende lijve hebben gezien. Hij legde net de laatste hand aan zijn binnenkort te verschijnen nieuwste film “The Monuments Men”.

 

 

La Grande Guerre

La Grande Guerre

Tussendoor zijn we in Ieper nog wat in de geschiedenis van La Grande Guerre gedoken. Ieper is een plaatsje in West Vlaanderen, dat in de Eerste Wereldoorlog compleet van de kaart werd gevaagd. Iedere avond wordt hier nog de Last Post ten gehore gebracht ter nagedachtenis aan het waanzinnige aantal doden, dat hier is gevallen.

 

 

 

 

Testdag op Francorchamps

Testdag op Francorchamps

Met zoonlief nog een paar Endurance races gereden, een klasse van de DNRT die helaas op sterven na dood is. Ontzettend jammer. Ooit een klasse met 50-60 gelijkwaardige auto’s in de baan, nu amper twintig en dan ook nog in verschillende klassen. Voor de Westfield Cup begint zich te wreken, dat ik weinig in Nederland ben: kon ik aanvankelijk als middenmoter aardig meekomen, inmiddels is iedereen sneller geworden en maak ik geen progressie meer. Of zou het toch de leeftijd zijn? Gelukkig komen hier nog steeds wat nieuwe rijders bij, dus helemaal achteraan rijd ik nog niet.

Als rechtgeaarde Achterhoeker ben ik uiteraard ook naar de Zwarte Cross geweest. Dit jaar is zelfs Wil voor de eerste keer meegegaan. “Jij naar de Zwarte Cross?” hoor ik daar al iemand vragen. Jazeker, het mooiste, grootste, bizarste, leukste festival van Nederland, voor jong en oud, waar je ogen en oren tekort komt om alles mee te krijgen. Een echte aanrader!

En als geboren en getogen Winterswijker ben ik uiteraard ook zeer trots, dat ik getuige heb mogen zijn van Symfonia, een spektakelstuk, dat in de lokale Steengroeve werd opgevoerd. “Van House tot Strauss” zo luidde de subtitel; geweldig wat hier werd gepresteerd door een paar honderd enthousiaste amateurs (www.steengroevetheater.nl).

Nog is ons Nederlandse zomerseizoen niet voorbij. Ons wacht nog het jaarlijkse Volksfeest, dat dit jaar voor de 125-ste keer plaatsvindt. Voor niet ingewijden: een soort carnaval, maar dan op lokaal niveau. Dus nog leuker!

Tussendoor hebben we natuurlijk al onze sociale contacten weer aangehaald, zodat we er weer een tijdje tegen kunnen. Niet alle afspraken, die we hadden willen maken, hebben we gemaakt. Met name niet met mensen, die we tijdens onze trip hebben ontmoet. Jammer, maar we nemen ons voor, dat bij een volgende gelegenheid goed te maken.

Ik had me heilig voorgenomen om ook wat filmpjes op het internet te zetten, maar dat is er weer niet van gekomen, mede door een crash van de c:/ schijf. Maar wat in het vat zit …..

Het reserve Mannetje

Het reserve Mannetje

Op 20 september vliegen we terug naar Windhoek om de draad van ons “From here to …?” avontuur weer op te pakken. Als alles volgens planning verloopt, staat ons Mannetje er dan weer opgefrist bij. Het heeft ons nog best enige hoofdbrekens gekost om aan de nodige onderdelen te komen. Met name nieuwe veerpakketten bleken een “vermogen” te gaan kosten als we die bij MAN bestelden. Het is Hugo van Expeditievoertuigen.nl die mij er opmerkzaam op maakte, dat het kopen van nog een Mannetje wellicht goedkoper zou zijn. En zowaar, voor “weinig” kocht ik een complete auto, die nog geen 13.000 km had gelopen. Accu aangesloten, starten, lopen! Hugo heeft er de benodigde onderdelen afgeschroefd en Bart van Hal is momenteel in Windhoek bezig om ze op ons Mannetje te monteren. Het nagenoeg nieuwe stuur met contactslot neem ik zelf maar in de bagage mee.

Het belangrijkste verschil met de voorgaande trajecten zal zijn, dat we ons meer als toerist gaan gedragen. We hoeven geen kilometers meer te maken en gaan op ons gemak de hoogtepunten van Zuidelijk Afrika bezoeken en van het mooie zomerweer genieten. Het komende halfjaar gaan we ons vooral richten op Namibië, Zuid Afrika, Botswana, Zimbabwe en Mozambique. De voorpret is al begonnen met het lezen van de reisgidsen, maar ook door de verslagen van anderen, die ons recentelijk zijn voorgegaan, weer eens door te nemen, waaronder die van William, Agnes en Pim(3Travel2Africa). Zoals jullie dat van ons gewend zijn, zullen we daar periodiek verslag van uitbrengen via dit medium. Wij hebben er zin in, jullie ook?

 

Ons reisdoel voor de winter van 2013-2014

Ons reisdoel voor de winter van 2013-2014

 

13 Responses to “’t Is weer voorbij die mooie zomer …”

 1. Magda schreef:

  Lieve Gerard en Wil,

  Wij kunnen jullie alleen maar een hele goede reis wensen en geniet van alles wat jullie gaan zien en misschien ook al kennen.
  Oh, ja, vergeet ook elkaar niet, maar daar zijn wij niet bang voor.
  Knuffels van Frans en Magda

 2. Ben de Graaf schreef:

  Beste gerard en will,

  ik wens jullie weer ongelooflijk veel mooie en fijne avonturen in prachtige landschappen en ontmoetingen met bijzondere mensen.

  Ga er volop van GENIETEN!!!!!!!!!

  En kom weer gezond terug.

  Ben

 3. joost schreef:

  Hallo Wil & Gerard,

  Zelfs een verslag over hoe je het zomerreces doorkomt! Heb je dan nooit vakantie?
  Maak de komende weken tot 20 september netjes vol en daarna kan het avontuur weer beginnen. Wij horen het weer graag. Ondertussen fiets ik maar even Alpe d’Huez op en verkennen we de Franse rivièra. Daarna maak ik een paar routes voor de Vogezen in mei 2014, zodat jullie gewoon kunnen blijven sturen……………

  Groet, Joost & Marlien

 4. Dick schreef:

  Het lijkt wel werk!
  Veel plezier, Dick en Jacq

 5. Fred van der Sluijs schreef:

  Ik dacht al iets bekends te hebben waargenomen tijdens zwarte cross running. Vooral de helmen kwamen me niet bekend voor. Goede reis en veel plezier. Wel jammer dat je er niet bij bent bij ons jaarlijks etentje van oud CMG’ers.

 6. Han Hagen schreef:

  Beste Gerard en Wil,

  De zomer is inderdaad weer omgevlogen. We missen wel de rit van CNR die meestal in september werd gereden, want ons eerste uitstapje is pas weer in 2014. Dit jaar wel veel aan het strand geweest. In mei zien we jullie weer en in de tussentijd zal ik met veel genoegen jullie reisverhalen lezen. Handig zo’n reserve mannetje.

  Vr. gr.

  Han

 7. Boudewijn en Helga schreef:

  Lieve Wil en Gerard,

  Veel plezier en goede reis. We gaan jullie avonturen weer uitgebreid volgen.

  Helga en Boudewijn

 8. Boudewijn en Helga schreef:

  Lieve Wil en Gerard,

  Veel plezier en goede reis. We zullen jullie avonturen weer uitgebreid gaan volgen.

  Helga en Boudewijn

 9. Tim Hovenier schreef:

  Lieve Gerard en Wil,

  Bedankt weer voor jullie hoogtepunten te verwoorden hoe jullie deze zomer in NL zijn doorgekomen, en ja de tijd vliegt voorbij
  Ook ik had nog even bij jullie in Winterswijk willen komen voordat jullie weer weg gaan , maar door nieuwe medische problemen is dat helaas niet gelukt
  Ik wens jullie heel veel plezier in jullie vervolg tocht
  en ik lees je reisverhalen graag, want elke x zit er wel weer iets ludieks in , zoals nu Wil naar Zwarte Cross ehhhh ook met overnachting erbij?
  liefs Tim

 10. Han Hagen schreef:

  Beste Gerard en Wil,

  Laat ik jullie eens voor zijn. Vandaag zijn jullie weer afgereisd voor nieuwe avonturen. Ik wens jullie een leuke winter toe met heel veel warmte die wij hier zullen ontberen. Verslagen worden graag met grote regelmaat tegemoet gezien.

  Vr. gr.

  Han

 11. Desiree Rootinck schreef:

  Ook ik heb me weer aangemeld voor jullie site zodat ik goed op de hoogte kan blijven.
  Een gele goede reis weer. Volgens mij nu het minder gevaarlijke deel van Afrika.
  Geniet lekker samen. En laat Wil de voeten goed opbeuren:)))

Laat een reactie achter